Hetkinen…

Vertaistuki

Usko omaan tekemiseen, itseensä, tulevaisuuteen. Ois kiva kun sen taso pysyis aina vakiona. Mutta eihän mikään pysy. Kaikki tunteet, ajatukset ja tilanteet on vaihtuvia.

Joskus käy niin, ettei jaksa uskoa. Motivaatio ei enää ookkaan huipussaan ja saattaapa käydä semmonenki ajatus mielessä, että mistään ei tuu mitään. Mulla on ollu vähän tämmöstä viimeset pari viikkoa. Sitten tuli jotain, mikä nosti mut jälleen kerran jaloilleen. Nimittäin Kunnallisjohdon seminaari. Okei, itse tapahtuman sisältö ei nyt NIIN voimaannuttava ollut, vaikkakin paljon hyviä ideoita, ajatuksia ja työkaluja sieltä jäikin käteen. Mutta ne ihmiset. Ai että.

Tuttuja kasvoja, mutta ei niin tuttuja henkilöitä. Ollaan törmätty milloin missäkin kökkäjäisissä, mutta nyt päästiin pintaa syvemmälle ja käytiin jopa oikeita, rehellisiäkin keskusteluja. Kaikki oli meidän oman maakunnan alueelta, joten sinänsä valtakunnallisen verkostoitumisen hyöty jäi tällä kertaa vähäiseksi, mutta sille on aikansa ehkä myöhemmin tulevaisuudessa.

Sielunveljeyttä ja -siskoutta. Sitä olen kokenut viimeiset kaksi vuorokautta ja voi hitsi, kun on vähän helpompi taas hengittää. Oon ihan eri ihminen, kuin joka Tampereelle lähti. Kasvaminen ihmisenä on ehkä elämässä hienointa!

Aika monesti kun tavataan uusia yrittäjäkasvoja, jää niissä todella pintapuolinen kuva ja kaikilla menee ihan hyvin ja elämä on sellaista seesteistä ja tyyntä liplattelua. No, voisin sanoa, että 90% yrittäjän arjesta on kaikkea muuta. Se ei johdu siitä, että haluttaisiin varsinaisesti esittää jotain muuta kuin mitä ollaan, vaan ei yksinkertaisesti uskalleta olla omia itsejään. Se on yhdenlainen suojelumekanismi.

Mutta sen suojelemisen takia jää myös se tärkein hyödyntämättä. Nimittäin vertaistuki. On helpottavaa kuulla, että toinenkin kamppailee omien epävarmuuksien kanssa ja, että kukaan niin yrittäjänä kuin ihmisenäkään ei ole valmis syntyessään. Kiitos kollegalleni, joka otit puheeksi, että tarvis vähän enemmän sellasta oikeasti rehellistä keskustelua. Voin täysin samaistua. Vain ja ainoastaan rehellinen, aito keskustelu sekä hyvistä että huonoista jutuista, voi johtaa tilanteeseen jossa todella saadaan kehitystä aikaseksi.

Tää on kaiken lisäksi todella helppoa viedä käytäntöön, koska meistä jokainen voi tehdä asialle jotain. Ollaan enemmän ihminen ihmiselle. Kyllä jokainen yrittäjä tietää, mitä se arki on. Uskalletaan avata suumme ja olla hetkittäin myös korvana toisillemme.

Kaikella rakkaudella,
Maiju

Vastaa